FIZETÉSI MORATÓRIUMMAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

Tisztelt Ügyfelünk!

Az egyes kiemelt társadalmi csoportok, valamint pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások helyzetének stabilizálását szolgáló átmeneti intézkedésekről szóló 2020. évi CVII. törvény eltérő alkalmazásáról szóló 216/2022. (VI. 17.) Korm. rendelet rendelkezéseire tekintettel levélben tájékoztattuk, hogy Magyarország Kormánya a fizetési moratóriumot 2022. december 31-ig meghosszabbította.

A fizetési moratórium igénybevételének feltételei úgy módosultak, hogy amennyiben vállalkozása 2022 június hónapban él a fizetési moratóriummal, 2022. július 31-ig nyilatkoznia kell, hogy továbbra is (2022. augusztus 1-jétől) élni kíván vele.

Hogyan tud nyilatkozni a 2022. augusztus 1. napján kezdődő hiteltörlesztési moratórium igénybevételéről?

A hiteltörlesztési moratórium igénybevételéhez alkalmazandó kérelemről szóló 8/2022. (VI. 20.) MK rendelet meghatározza a hiteltörlesztési moratórium igénybevételéhez alkalmazandó kérelem (a továbbiakban: Kérelem) formáját és tartalmát.

A Kérelemben a vállalkozás cégjegyzésre jogosult képviselőjének büntetőjogi felelőssége tudatában kell nyilatkoznia arról, hogy az általa képviselt vállalkozás a veszélyhelyzettel összefüggő egyes szabályozási kérdésekről szóló 2021. évi CXXX. törvény 17. § a) pontja szerinti fizetési haladékot 2022. június 18. napját megelőzően igénybe vette, vagyis 2022 júniusában fizetési moratóriumban volt és nem lépett abból ki, és kéri a szerződés(ek)ből eredő tőke-, kamat- és díjfizetési kötelezettségére vonatkozó fizetési moratórium 2022. augusztus 1-jétől történő fenntartását.

Kérjük, hogy amennyiben igénybe kívánja venni a 2022. augusztus 1. napján kezdődő hiteltörlesztési moratóriumot, a www.peacfinance.hu oldalon a Rólunk/Letöltés menüpontban található Kérelmet („Nyilatkozat a fizetési moratórium igénybevételréről”) – annak formájának és tartalmának módosítása nélkül – 2022. július 31. napjáig kitöltve és cégszerűen aláírva, eredeti példányban , nyitvatartási időben (munkanapokon 09.00-16:00 óra között) személyesen hozza be irodánkba (PEAC Pénzügyi Lízing Zrt., 1027 Budapest, Kapás u. 6-12.) vagy elektronikusan hitelesített aláírással ellátott Kérelmét e-mail-ben küldje meg részünkre a moratorium@peacfinance.hu elektronikus címre. Felhívjuk figyelmét, hogy a határidő jogvesztő, a 2022. július 31. napját követően kézhez vett Kérelmeket nem áll módunkban elfogadni.

Amennyiben a fizetési moratórium igénybevétele kapcsán kérdése van, kérjük azt a moratorium@peacfinance.hu e-mail címre küldje meg számunkra, de egyéb elérhetőségeinken is szívesen állunk rendelkezésére.

Budapest, 2022. június 21.

PEAC Pénzügyi Lízing Zrt.

Elérhetőségeink

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a PEAC FINANCE 2020.03.13. napjától a COVID-19 (koronavírus) járványveszély okozta rendhagyó helyzetre tekintettel működését a munkavállalói egészségének megőrzése védelmében, de az üzletmenet folytonosságának biztosítása érdekében határozatlan ideig csökkentett üzemmódban végzi tevékenységét, ezért:

• a személyes ügyfélfogadást felfüggesztjük, kérjük, hogy nyilatkozataikat e-mailben, írásbeli úton tegyék meg, küldeményeiket postai úton továbbítsák;
• kérjük, hogy telefonon munkatársainkat 09:00-17:00 óra között keressék;
• ügyintézéseik időigényére legyenek türelemmel arra tekintettel, hogy irodánkban ügyeleti rendszert vezettünk be, és dolgozóink többsége otthonról végzi a munkáját;
•kövessék munkatársunk instrukcióit a szerződéskötések, eredeti dokumentumok elkészítésével, útjával kapcsolatosan.

Amennyiben munkatársunkat az Ön által ismert számon nem érné el, kérjük, hívja a központi számunkat, vagy küldjön e-mailt:

Telefon: +36 1 393 55 00
E-mail: info@peacfinance.hu

Ez egy különleges időszak mindannyiunk számára, és a helyzet napról napra változik, de a veszélyhelyzet társaságunkat hasonló kihívások elé állítja, mint Önöket. Megértését köszönjük!

A márka IKB Leasing-ről PEAC Finance-ra változik

Az IKB Leasing, mint a Pan European Asset Company (PEAC) része, 2018. július 1-jei hatállyal PEAC Finance-re változtatta márkanevét. Honlapunkat a márkaváltásnak megfelelően átdolgozzuk, átalakítjuk. Ügyfélorientáltságunk, valamint a vállalat nemzetközi elkötelezettsége az új tulajdoni viszonyoktól függetlenül változatlan.

A PEAC egy bank és gyártó független csoport, gépek finanszírozásával illetve az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozik. Dinamikus, hatékony és ügyfélorientált, innovatív és intelligens finanszírozási megoldásokat kínál a vállalati ügyfelek részére, valamint a vendor lízing terén. A cégcsoporton belül vállalatunk segít tovább bővíteni a PEAC európai piaci jelenlétét annak érdekében, hogy további finanszírozási lehetőségeket nyissunk ügyfeleink és üzleti partnereink számára.

A névváltoztatás az operatív üzleti életben és az eddigi együttműködéseinkben természetesen semmi változást nem eredményez. Az eddig megkötött megállapodások érvényben maradnak, a társaságnál a kapcsolattartó személyek változatlanok és a szokásos módon érhetők el. Amennyiben bármilyen kérdése van, további információkért kérjük hívja a +36 1 393 5500 telefonszámot vagy írjon e-mailt az alábbi címre: info@peacfinance.hu.

PEAC Finance = KÖZÖS AMBÍCIÓK

A piaci siker érdekében Önnek innovatív ötletekre, kiemelkedő termékekre és megbízható, tapasztalt partnerekre van szüksége, akik támogatják cégük növekedését mind belföldön, mind az országhatáron túl. Elkötelezettek vagyunk, hogy Önöknek ilyen partnerséget biztosítsunk.

A PEAC Finance teljes körű finanszírozási megoldásokat kínál gépek és berendezések lízingelésére, haszongépjárművek és mezőgazdasági gépek finanszírozására, valamint az üzleti és informatikai szolgáltatásokra Európa-szerte.

Európa kilenc országában több, mint 500 alkalmazottunk elkötelezett az Ön sikerének támogatásában.

A PEAC Finance...

...megoldásorientált. A rugalmas szerződési feltételekkel kínált termékek garantálják, hogy minden finanszírozás az Ön igényeire optimalizálva valósuljon meg.

…egyik erőssége a tanácsadás. Legyen szó belföldi vagy külföldi ügyletről, személyes tanácsadónk mindig a helyszínen nyújt segítséget Önnek. Ily módon ugyanis – a hosszú távú bizalmi partneri kapcsolatot szem előtt tartva – jobban meg tudja ítélni a mindenkori keretfeltételeket, az üzleti modelleket és az Ön igényeit.

...átlátható – a szerződések kialakítását és a folyamatokat tekintve egyaránt. Innovatív lízingszoftver-platformunk biztosítja a vállalatcsoporton belüli egységes minőségi normákat, a biztonság és a gyors és követhető döntések alapját.

… nemzetközi. 8 európai országban állunk az Ön rendelkezésére tanácsadási szolgáltatásainkkal, sőt szükség esetén beruházásaihoz regionális know-how-t is biztosítunk bel- és külföldön egyaránt.