HITELTÖRLESZTÉSI MORATÓRIUMMAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

Tisztelt Ügyfelünk!

A hiteltörlesztési moratórium veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak bevezetéséről szóló 637/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet módosításáról szóló 536/2021. (IX. 15.) Korm. rendelet rendelkezéseire tekintettel levélben tájékoztattuk, hogy Magyarország Kormánya a hiteltörlesztési moratóriumot 2022. június 30-ig meghosszabbította.

A hiteltörlesztési moratóriumban azok a vállalkozások vehetnek részt,
- amelyek tevékenységéből származó nettó árbevétele a kérelem benyújtását megelőző 18 hónapban legalább 25%-kal csökkent, valamint
- a vállalkozás 2020. március 18. és a kérelem benyújtásának napja közötti időszakban nem kötött kedvezményes gazdaságélénkítő hitel, illetve kölcsön felvételére vonatkozó új szerződést.

A hiteltörlesztési moratórium igénybevételének feltételei úgy módosultak, hogy amennyiben vállalkozása 2021. szeptember hónapban él a hiteltörlesztési moratóriummal , 2021. október 1-je és október 31-e között nyilatkoznia kell, hogy 2021. november 1-jétől továbbra is élni kíván-e vele.

Hogyan tud nyilatkozni a 2021. november 1. napján kezdődő hiteltörlesztési moratórium igénybevételéről?

A hiteltörlesztési moratórium igénybevételéhez alkalmazandó kérelemről szóló 6/2021. (IX. 15.) MK rendelet meghatározza a hiteltörlesztési moratórium igénybevételéhez alkalmazandó kérelem (a továbbiakban: Kérelem) formáját és tartalmát.

A Kérelemben a vállalkozás cégjegyzésre jogosult képviselőjének büntetőjogi felelőssége tudatában kell nyilatkoznia arról, hogy a vállalkozás vállalkozási tevékenységből származó nettó árbevétele a fizetési moratóriumra vonatkozó kezdeményezés benyújtását megelőző 18 hónapban a koronavírus-járvánnyal összefüggően legalább 25%-kal csökkent, valamint a vállalkozás 2020. március 18. és a nyilatkozat megtétele közötti időszakban nem kötött kedvezményes gazdaságélénkítő hitel és/vagy kölcsön felvételére vonatkozó új szerződést, ezért a vállalkozás és a PEAC Pénzügyi Lízing Zrt. között kötött és 2020. március 18. napján 24.00 órakor fennálló valamennyi hitel-, kölcsön- és lízingszerződésből eredő tőke-, kamat- és díjfizetési kötelezettségre kéri 2021. november 1-jétől a 2020. évi CVII. törvény és a 637/2020. (XII. 22.) Korm. rendelet által biztosított fizetési moratórium fenntartását. A vállalkozás cégjegyzésre jogosult képviselőjének arról is szükséges nyilatkoznia, hogy a Kérelemben foglalt állítását alátámasztó okiratokkal vagy más bizonyító erejű dokumentumokkal rendelkezik.

Kérjük, hogy amennyiben igénybe kívánja venni a 2021. november 1. napján kezdődő hiteltörlesztési moratóriumot, a www.peacfinance.hu oldalon a Rólunk/Letöltés menüpontban található Kérelmet („Nyilatkozat a fizetési moratórium igénybevételréről”) – annak formájának és tartalmának módosítása nélkül – 2021. október 1. és 31. között kitöltve és cégszerűen aláírva, eredeti példányban , nyitvatartási időben (munkanapokon 09.00-16:00 óra között) személyesen hozza be irodánkba (PEAC Pénzügyi Lízing Zrt., 1027 Budapest, Kapás u. 6-12.) vagy elektronikusan hitelesített aláírással ellátott Kérelmét e-mail-ben küldje meg részünkre a moratorium@peacfinance.hu elektronikus címre. Felhívjuk figyelmét, hogy a határidő jogvesztő, a 2021. október 31. napját követően kézhez vett Kérelmeket nem áll módunkban elfogadni.

Amennyiben a fizetési moratórium igénybevétele kapcsán kérdése van, kérjük azt a moratorium@peacfinance.hu e-mail címre küldje meg számunkra, de egyéb elérhetőségeinken is szívesen állunk rendelkezésére.

Budapest, 2021. szeptember 29.

PEAC Pénzügyi Lízing Zrt.

Elérhetőségeink

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy a PEAC FINANCE 2020.03.13. napjától a COVID-19 (koronavírus) járványveszély okozta rendhagyó helyzetre tekintettel működését a munkavállalói egészségének megőrzése védelmében, de az üzletmenet folytonosságának biztosítása érdekében határozatlan ideig csökkentett üzemmódban végzi tevékenységét, ezért:

• a személyes ügyfélfogadást felfüggesztjük, kérjük, hogy nyilatkozataikat e-mailben, írásbeli úton tegyék meg, küldeményeiket postai úton továbbítsák;
• kérjük, hogy telefonon munkatársainkat 09:00-17:00 óra között keressék;
• ügyintézéseik időigényére legyenek türelemmel arra tekintettel, hogy irodánkban ügyeleti rendszert vezettünk be, és dolgozóink többsége otthonról végzi a munkáját;
•kövessék munkatársunk instrukcióit a szerződéskötések, eredeti dokumentumok elkészítésével, útjával kapcsolatosan.

Amennyiben munkatársunkat az Ön által ismert számon nem érné el, kérjük, hívja a központi számunkat, vagy küldjön e-mailt:

Telefon: +36 1 393 55 00
E-mail: info@peacfinance.hu

Ez egy különleges időszak mindannyiunk számára, és a helyzet napról napra változik, de a veszélyhelyzet társaságunkat hasonló kihívások elé állítja, mint Önöket. Megértését köszönjük!

A márka IKB Leasing-ről PEAC Finance-ra változik

Az IKB Leasing, mint a Pan European Asset Company (PEAC) része, 2018. július 1-jei hatállyal PEAC Finance-re változtatta márkanevét. Honlapunkat a márkaváltásnak megfelelően átdolgozzuk, átalakítjuk. Ügyfélorientáltságunk, valamint a vállalat nemzetközi elkötelezettsége az új tulajdoni viszonyoktól függetlenül változatlan.

A PEAC egy bank és gyártó független csoport, gépek finanszírozásával illetve az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozik. Dinamikus, hatékony és ügyfélorientált, innovatív és intelligens finanszírozási megoldásokat kínál a vállalati ügyfelek részére, valamint a vendor lízing terén. A cégcsoporton belül vállalatunk segít tovább bővíteni a PEAC európai piaci jelenlétét annak érdekében, hogy további finanszírozási lehetőségeket nyissunk ügyfeleink és üzleti partnereink számára.

A névváltoztatás az operatív üzleti életben és az eddigi együttműködéseinkben természetesen semmi változást nem eredményez. Az eddig megkötött megállapodások érvényben maradnak, a társaságnál a kapcsolattartó személyek változatlanok és a szokásos módon érhetők el. Amennyiben bármilyen kérdése van, további információkért kérjük hívja a +36 1 393 5500 telefonszámot vagy írjon e-mailt az alábbi címre: info@peacfinance.hu.

PEAC Finance = KÖZÖS AMBÍCIÓK

A piaci siker érdekében Önnek innovatív ötletekre, kiemelkedő termékekre és megbízható, tapasztalt partnerekre van szüksége, akik támogatják cégük növekedését mind belföldön, mind az országhatáron túl. Elkötelezettek vagyunk, hogy Önöknek ilyen partnerséget biztosítsunk.

A PEAC Finance teljes körű finanszírozási megoldásokat kínál gépek és berendezések lízingelésére, haszongépjárművek és mezőgazdasági gépek finanszírozására, valamint az üzleti és informatikai szolgáltatásokra Európa-szerte.

Európa kilenc országában több, mint 500 alkalmazottunk elkötelezett az Ön sikerének támogatásában.

A PEAC Finance...

...megoldásorientált. A rugalmas szerződési feltételekkel kínált termékek garantálják, hogy minden finanszírozás az Ön igényeire optimalizálva valósuljon meg.

…egyik erőssége a tanácsadás. Legyen szó belföldi vagy külföldi ügyletről, személyes tanácsadónk mindig a helyszínen nyújt segítséget Önnek. Ily módon ugyanis – a hosszú távú bizalmi partneri kapcsolatot szem előtt tartva – jobban meg tudja ítélni a mindenkori keretfeltételeket, az üzleti modelleket és az Ön igényeit.

...átlátható – a szerződések kialakítását és a folyamatokat tekintve egyaránt. Innovatív lízingszoftver-platformunk biztosítja a vállalatcsoporton belüli egységes minőségi normákat, a biztonság és a gyors és követhető döntések alapját.

… nemzetközi. 8 európai országban állunk az Ön rendelkezésére tanácsadási szolgáltatásainkkal, sőt szükség esetén beruházásaihoz regionális know-how-t is biztosítunk bel- és külföldön egyaránt.